Čokoládu Herůfkovi vyrábí metodou bean-to-bar. Tedy výroba je pod kontrolou od kakaového bobu až po tabulku čokolády. Kakaové boby se ručně proberou, upraží, odslupkují a melou se na žulových kamenech desítky hodin. Pak se čokoládová hmota nechá odpočinout několik týdnů v chladu, ztemperuje se do tabulek, ručně zabalí a pak se dostane k nám.
Osobní odběr v kavárně Piknik box v Brně všední dny 9:00-18:00, víkend 10:00-18:00.
| Kategorie: | Čokolády bean to bar |
|---|---|
| Složení: | kakaové boby bio, třtinový cukr bio, kakaové máslo bio, sušené mléko bio |
| Obsah kakaové sušiny: | 54 % |
| Nutriční hodnoty: | energetická hodnota 2465 kJ/596 kcal; tuky 44 g (z toho nasycené mastné kyseliny 27 g); sacharidy 37 g (z toho cukry 34 g); bílkoviny 9,2 g; sůl 0,15 g |
| Váha: | 50 g |
| Certifikace: | bio (CZ-BIO-002) |
| Vegan: | ne |
| Origin Story: | Maya Mountain Cacao (Belize) |
| Oblast sklizně bobů: | Toledo district, Belize, Střední Amerika |
| Původ kakaových bobů: | směs od 300+ malofarmářů z oblasti |
| Způsob fermentace bobů: | centrální – zajišťuje organizace Maya Mountain Cacao |
| Odrůda kakaových bobů: | Amelonado a Upper Amazon Forastero hybrids |
| Chuťový profil bobů: | med, ananas a hrozinky |
